12. 12. 1992 – 21. 5. 2010

Aleks Stropnik, klaviaturist, organist, kitarist in vsestranski umetnik

Bil je izjemen človek odprtega srca, ki je sprejemal ljudi takšne kot so, jih ni poskušal spreminjati ampak jim je preprosto namenil dragocen trenutek svojega kratkega a polnega življenja.

Poleg tega pa je bil izjemen glasbeni talent, vendar ta stavek ne opiše dovolj dobro njegove glasbene poti. Najbolj čudovita pri njem ni sama veličina glasbene nadarjenosti, temveč to kako zavzeto in vztrajno je le to gojil in se na ta način izpopolnjeval in uresničeval v tem kar je zares ljubil. Tako je bil tudi v samih začetkih zgodbe Downsov edini član, ki je »pravnomočno« vedel kaj počne s svojim instrumentom. Medtem, »ko smo se ostali samo še igrali«, je on že igral in tako s svojim čudovitim občutkom za lepoto umetnosti tonov ustvaril glasbo za balado Meja, ki je sploh prvo delo benda.

Vse to, in še več, je Aleksova zapuščina, zapuščina odličnega prijatelja, katerega izguba je resda pustila strašansko praznino v skupini. A obenem je misel nanj in na njegovo življenje tista, ki povezuje, daje ustvarjalni zagon, še več: spodbuja, da se najdemo, sprejmemo in v polnosti zaživimo.