Bas kitarist, vsestranski instrumentalist in občasni spremljevalni vokal

Andraž se z glasbo ukvarja že od mladih let. Že v zgodnjem otroštvu je s pomočjo očeta Robija in starejšega brata Aleksa začel odkrivati svet rock ‘n’ rolla, ki mu je kasneje postal ena najpomembnejših stvari v življenju.

Pri devetih letih je začel obiskovati glasbeno šolo Nazarje in z odliko opravil 6 let violine. Kasneje se je kot večina mladih rokerjev  navdušil nad kitaro, ki jo še vedno preigrava.

Sam pravi, da je na njegovo glasbeno pot odločilno vplivalo predvsem natančno poslušanje raznih izvajalcev. Najprej je »navalil« na slovensko rock sceno; na Siddharto, ki mu je še vedno ena ljubših skupin, Big Foot Mamo, Dan D in podobne bande. Spoznavati pa je začel tudi tujo, nekoliko bolj heavy glasbo od nesmrtne Metallice, sodobnejših System Of A Down, do klasičnih Iron Maidnov.

Po tragični smrti starejšega brata Aleksa, odličnega mladega klaviaturista in glasbenika, se je začel posvečati glasbi bolj kot kdajkoli prej. Prijel je za bas kitaro in se pridružil Downsom. Tri mesece po nesreči je z njimi že odigral svoj prvi koncert v Mladinskem centru v Velenju.

Odkrivati je začel svoje idole, ki mu pomagajo pri definiranju svojega zvoka na basu: John Paul Jones (Led Zeppelin), Paul McCartney (The Beatles), Roger Waters (Pink Floyd), John Entwistle (The Who), Cliff Burton (Metallica), Duff McKagan (Guns n’ Roses) itd.

Njegov najljubši citat o basistih:

”None of us wanted to be the bass player. In our minds he was the fat guy who always played at the back.”

Paul McCartney